Tarvitseeko lapsi kasvovettä?

Minkäikäisenä tytön täytyy alkaa hoitaa ihoaan? Mietin tätä, kun lapseni on erittäin kiinnostunut kaikista tuotteista, joita kylppärin kaapista löytyy ja haluaa niitä myös kokeilla.

Itse aloitin kauneustuotteiden käytön muistaakseni joskus ylä-asteella, kun oli pakko. Hormonitoiminta aiheutti epäpuhtauksia iholla ja niitä sitten hoidettiin mahdollisimman kuivattavilla aineilla, jolloin koko iho varmasti kärsi entistä enemmän.

Nykyisin onneksi jo löytyy vaikka minkälaista ihonhoitotuotetta luomuna ja mahdollisimman kemikaalivapaana. Ne varmasti hoitavat ihoa aivan eri tavoin, kuin menneiden vuosikymmenien finninkuivatus-voidepuikot.

Yhdessä olemme hiukan kokeilleet myös meikkaamista, mutta se ei taida tuntua tyttären iholla yhtä mukavalta, kuin varsinaiset hoitavat tuotteet, joten kiinnostus on tällä hetkellä suuntautunut enemmän niihin. Vielä ei vaikuta (onneksi) siltä, että ulkonäölliset seikat sanelisivat tuotteiden käyttöhalukkuutta.

Kun kiinnostusta ihoa hoitavien tuotteiden käyttöön löytyy, olisiko hyvä aloittaa jo ajoissa, ennen kuin mitään iho-ongelmia on vielä muodostunut? Toisaalta paluutahan tuskin on, seuraavat vuosikymmenet hän kyllä saa tutustua erilaisiin kosmetiikkatuotteisiin aivan riittävästi. Kun ihoa alkaa kerran rasvata, niin sen jälkeen ilman päivittäistä rasvausta tuskin enää voi ollakaan, ihon vaatiessa jatkuvasti lisää ulkoista kosteutusta.

Me ajattelimme tyttäreni kanssa kokeilla nyt ensi hätään pelkkää kasvovettä päivittäiseen ihonpuhdistukseen. Kasvoveden käyttö ja levitys tuntuu lasta muutenkin eniten kiehtovan.

Mutta mikä olisi hyvä tuote, josta aloittaa? Onko lukijoilla kenties suositella jotain erityisen hyviä tuotemerkkejä lapsen ihonhoitoon?

*Mitä mieltä sinä olet?
Skrollaa alas ja pääset kommentointiboksiin kertomaan mielipiteesi*

Kirjoittaja on yhden tytön, joka on jo koululainen, äiti. #opintie #tytöt #tanssienläpielämän #rakkaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *