Poikien ja tyttöjen erot, onko niitä?

Kun lapsilla on suuri ikäero, kuten meillä on, on vaikea muistaa tekikö sitä arjessa jotain eri tavoin pojan kanssa, kuin nyt pienen tytön. Ensimmäisellä kierroksella perheessämme leikittiin “poikien” leikkejä ja nyt voi levittää kaiken prinsessa höpinän ympärilleen ja nauttia vuorostaan siitä puolesta.

Itse arjessa ei minun mielestäni ole paljonkaan eroja. Kun omat lapseni kasvavat, niin varmasti näkyviin tulevat suuremmat erot, kuin nykyisessä vauva-arjessamme.

Mitkä ovat sitten poikien ja mitkä tyttöjen leikkejä? Nykyään vaikuttaa siltä, että pojat leikkivät myös niitä kotileikkejä ja tytöt puolestaan myös sota- ja taisteluleikkejä. Onko siitä sitten haittaa, että leikit ovat sekoittuneet?

Päiväkodissa työskennellessäni huomasin, kuinka jyrkkiä pienet tytöt ovat joskus pojille. Tietyt leikit olivat selvästi vain ”sallittuja” tytöille ja pojat eivät mahtuneet niihin mukaan, vaikka olisivat halunneetkin.

Kotileikissä oli mahdollista olla vain yksi äiti tai yksi vauva ja se ei missään nimessä voinut olla poika. Pojat ilmaisivat tosin myös vahvasti, että tietyt Lego tai autoleikit olivat vain pojille. Onko mahdollista, että vanhempien asenteet kotoa yhä kuitenkin näkyvät vielä päiväkodin arjessa tällä tavoin?

Tyttöjen ja poikien vaate erot? Onko niitä?

Tytöt leikkivät prinsessaa tai keijukaista, kun taas pojat haluavat olla supermiehiä ja ninjoja supersankaripuvuissaan. Tytöt usein tykkäävät pukeutua mekkoihin ja hameisiin tai sitten ei. Eihän sitäkään voi etukäteen tietää.

Sitä itse ihmettelen, että miksi tytöt pitää pukea juuri vaaleanpunaiseen ja pojat siniseen. Kaupoista on vaikea löytää pojille värikästä vaatetta ja tytöille puolestaan muita värejä kuin pinkkiä. Miksi jokaisessa tytön paidassa on yksisarvinen tai prinsessoja kruunut päässään? Minun mielestäni kauppiaat vaikuttavat siihen, että erot vaatetuksessa ovat niin suuret.

Minä puen varsinkin pienen tyttöni välillä myös siniseen tai mustaankin vaatteeseen. Voihan pojalla olla päällään punainen paita ja tytöllä sininen, ilman, että vastaantulija ihmettelee kumpaa sukupuolta lapsi on? Teini-ikää lähestyvä poikani on jo hyvin tarkka siitä, mitä voi pukea kouluun ja mitä ei.

Kun lapset kasvavat, niin kasvavat myös erot poikalapsen ja tyttölapsen maailmoissa. On varmasti ihanaa seurata, miten erilaista kasvu lasten välillä voikaan olla. Kertokaa te joilla on myös tyttö ja poika tai useampi, onko teistä arki ja kasvu ollut lasten välillä erilaista?

*Mitä mieltä sinä olet?
Skrollaa alas ja pääset kommentointiboksiin kertomaan mielipiteesi*

Kirjoittaja on kahden lapsen äiti, yhden pienen tytön ja yhden isomman pojan. "Toinen lapsistani on erityislapsi, joka tuo arkeen omalla tavallaan haastetta. Harrastan koiria ja niitä löytyy perheestämme kaksi. Eläimet muutenkin ovat lähellä sydäntäni ja perhettäni." #tyttö #poika #erityislapset #koirat

1 thought on “Poikien ja tyttöjen erot, onko niitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *