Joulun kirjalahjat tytöille

*Yhteistyössä Kirjakauppa.com:n kanssa*

Joulu on hyvää aikaa hankkia lapsille laadukkaita lastenkirjoja. Omasta lapsuudestani muistan, kuinka niitä rakkaimpia kirjoja tuli luettua uudestaan ja uudestaan varmasti satoja kertoja ja myöhemmin samoja kirjoja on luettu uudestaan taas oman tyttären kanssa.

On hienoa huomata, kuinka hän innostuu samoista klassikkosaduista kuin äitinsä aikoinaan. Nyt hieman vanhempana on siirrytty saduista niin sanottuihin tyttökirjoihin ja moniin muihin tarinoihin, joita hän jo itse osaa etsiä kirjaston hyllyistä luettavaksi.

Onneksi laadukkaita lastenkirjoja kirjoitetaan koko ajan lisää ja halusin vinkata tässä muutamasta tänä vuonna ilmestyneestä mainiosta lastenkirjasta.

Timo Parvela; Ella ja kaverit mestarikokkeina, 2018

Timo Parvelan lastenkirjat ovat valtavan suosittuja. Ella-sarja vetoaa erityisesti tyttöihin, onhan siinä pääroolissa etevä Ella-tyttö. Ella on hyvä kaveri kaikille, niin tytöille kuin pojillekin. Hänen luokkansa joutuu mitä erikoisempiin seikkailuihin, uusimmassa kirjassa hurahdetaan kokkaamaan koko kaupungille.

Into Kustannus; Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille), 2018

Suomalaisista sankarinaisista kertova teos on syntynyt Iltasatuja kapinallisille tytöille -teoksen innoittamana. Kirjan sankaritarinat on kerrottu vetävästi ja upeat kuvitukset siivittävät tarinoita. Kirjassa esitellyt 60 suomalaista naissankaria ovat vaikuttaneet politiikassa, taiteessa, urheilussa, tieteessä ja monilla muilla aloilla.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen; Tatu ja Patu, elämä ja teot, 2018

Tatu ja Patu -sarjassa ilmestyi tänä vuonna jo kahdeskymmenes kirja. Sarjasta löytyy sopivia kirjoja katseltavaksi jo aivan taaperoille sekä opettavaistakin luettavaa koululaisille. Uusimmassa kirjassa paljastetaan yllättäviäkin asioita Tatun ja Patun elämästä. Millaisia veljekset oikeasti ovat, tunnemmeko heitä sittenkään?

Kirjakauppa.com haluaa tarjota kaikille yhteisömme jäsenille alennusta 20 % viikon ajan valikoimansa kaikista lastenkirjoista. Nyt kannattaa hankkia kirjat joulupukinkonttiin!

Koodi tyttöjenäidit20 on voimassa ajalla 7.-14. joulukuuta ja tällä koodilla saat 20 % alennusta kaikista lastenkirjoista, kun syötät sen kassalla kohtaan ”alennuskoodit”.

Mitä kirjoja teillä luetaan ahkerasti? Vinkkaa omat suosikkisi alas kommenttikenttään.

Kirjoittaja on yhden tytön, joka on jo koululainen, äiti. #opintie #tytöt #tanssienläpielämän #rakkaus

1 thought on “Joulun kirjalahjat tytöille

  1. Meillä on 7v ekaluokkalainen joka on rakastunut Lin Hallbergin Eppu ja Sinttu kirjoihin, jopa niin paljon että nyt ois saatava oma poni 😁
    Toinen on Pirkko-Liisa Perttulan kummitusperhe kammoset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *