Itkijänainen joulujuhlissa

Taas eletään sitä vuodenaikaa, kun äitien silmänurkat alkavat kärsiä pysyvistä kosteusvaurioista. Kun ne omat kullanmurut töpsöttelivät päiväkodin tai koulun joulujuhlassa jonkinsorttinen härpäke päässään tai selässään, riski pieneen itkuntirautukseen kohosi Ruuhkavuosimuijallakin roimasti.

Toki voi se tirautus olla suurempikin, joskus jopa oikein vollotus. Ihan vain siitä syystä, että se oma rakas siellä estradilla on niin liikuttavan ihana.

Ruuhkavuosimuija on aina ollut kovin lahjakas liikuttumaan, mutta äidiksi tulemisen jälkeen homma lähti ryöstäytymään käsistä.

Ensimmäiset hormoninhuuruiset raskaus- ja äitivuodet käytettiin itkemällä mainosten lampaalle, Kauniiden ja Rohkeiden Brooken kahdeksansille häille, Hauskojen kotivideoiden hömelön huolehtivalle isälle ja Ice Age 3:n mammuttilapsen syntymälle.

Kovin on noloa tulla lasten animaatioleffasta ulos silmät ja nenä punaisena tai kesken keskustelun tirauttaa kyynel, koska keskustelukumppanin vieressä olevassa lehdessä näkyy liikuttava sohvamainos.

Jossain vaiheessa tuntui, että sitä ei muuta teekään kuin kahlaa liikuttavasta asiasta toiseen nenä ja silmät vuotaen.

Aika parantaa

Onneksi kuitenkin tämä alkuäitiyden tunnehuuma on hieman päässyt laimenemaan. Nyt muija kestää jo lambimainokset kuin nainen, ja animaatioelokuvienkin herkät kohtaukset selvitään vain pienellä niiskautuksella. Ennen kun jokainen pienikin liikutus mentiin niagarameiningillä.

Ja se Brooke. Menköön vain viidettätoista kertaa naimisiin, muija kestää ne lemmenvalat jo itkemättä!

Edelleen kuitenkin nuo rakkaiden lapsosten edesottamukset tuppaavat kuorimaan muijasta esiin hyvinkin lahjakkaan itkijänaisen. Kun eskarijuhlassa esikoinen hoilaa taakse jäätä uusin sanoin, eihän sitä voi muuta kuin itkeä naama rutussa sitä lapsuuden riemua ja hetken ainutlaatuisuutta.

Ja kun tyttö sitten astelee ensimmäisenä koulusyksynään reppu selässä ensimmäistä koulumatkaansa, onhan sitä pakko vähän tirauttaa. Tai enemmänkin. Muija niin tulee olemaan se nolo äiti, joka niiskuttaa kaikissa juhlissa teiniensä harmiksi ja häpeäksi. Mutta kun ei sille vaan voi mitään.

Joulun taika saa itkijänaisen herkäksi

Nyt joulun alla mahdollisuuksia itkijänaisen vierailuihin olikin useita. Ne koulun ja eskarin joulujuhlat, harrastusten joulujuhlat, oman työpaikan nuoret ja heidän joulujuhlansa. Jos tästä ei saa herutettua riittävästi kyyneliä, joulukirkon tunnelma, joululaulut tai ihan pelkästään lasten puhdas jouluriemu tuovat uutta potkua kyyneliin.

Muija aikoo ottaa tulevatkin kyyneleet vastaan avoimin mielin ja nautiskellen. Koska muijan mielestä ne kyyneleet kertovat siitä, että tuntee, elää ja nauttii rakkaidensa kanssa juuri siitä hetkestä!

Ihanaa ja itkuntäyteistä joulunaikaa kaikille tyttöjen äideille!

* Mikä on sinun mielestäsi liikuttavinta joulussa? Skrollaa alas ja kerro se meille! *

Ruuhkavuosimuija on 6- ja 9-vuotiaiden tyttölasten äiti. Hän työskentelee erityisopettajana peruskoulussa ja kohtaa Suomen tulevaisuuden silmästä silmään päivittäin. Vapaa-ajallaan muija harrastaa kuskaamista, siivoamista, kiirehtimistä, lohduttamista, komentamista, auttamista ja muita perheenäidille tyypillisiä asioita. Ai niin, ja on muijalla mieskin. Toisinaan he tapaavatkin toisensa talossa, jonka yhdessä päättivät ostaa. Yhteistä laatuaikaa pariskunta viettää rempaten ja pihatöitä tehden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *