Äiti, ole itsellesi armollinen

Eevi Minkkinen tekee töitä itsetuntemusohjaajana ja on julkaissut kirjan Ole itsellesi armollinen (Hidasta elämää, 2017). Eevi tietää, millaista on kun ihan tavallisesta elämästä tulee projekti, joka ylikuormittaa mielen ja ihmissuhteet. Oletko sinä äitinä selviytymismoodissa päivästä toiseen vai onko elämäsi rentoa ja hauskaa?

Suorittaminen on tuttu tunne meille äideille. Perhe-elämä voi itsessään olla todella kuormittavaa, varsinkin kun lapset ovat pieniä. Silloin tarvitsemme elämäämme myötätuntoa ja armollisuutta, myös itseämme kohtaan.

Eevi kannustaa kirjassaan laskemaan rimaa ja miettimään oman hyvinvointisi tukipilareita. Onko sinulla jotain odotuksia, joista olisi nyt toistaiseksi hyvä luopua -ainakin hetkeksi? Mitä muuta voit tehdä oman jaksamisesi tueksi joka päivä?

Täydellisen äidin roolin tavoittelu voi johtaa uupumiseen. Miten kamppailla riittämättömyyden tunteiden kanssa? Kirjasta löytyy neuvoja ja käytännön harjoituksia siihen, kuinka jokainen on arvokas myös jouten ollessaan ja ettei aina tarvitse kontrolloida kaikkea. Elämän ei kuulukaan olla täydellistä ja sosiaalisesta mediasta nähtävää kiiltokuvaa. Se mikä näkyy ulospäin on harvoin koko totuus.

Kirjan avulla voit opetella olemaan itseäsi kohtaan se rakastava aikuinen, joka elämästäsi ehkä juuri nyt puuttuu. Haluatko elämästäsi vähemmän kiireistä ja vaativaa? Muutos lähtee itsestäsi.

Kuuntele instagram-tililtämme @tyttojenaidit IGTV:stä Eevin ohjeita siihen, kuinka saat lapsesi nukkumaan ilman omaa suuttumusta. Videolla Eevi kertoo miten voit rauhoittaa itsesi, kun olet lapsesi kanssa ja tilanne menee hankalaksi.

Arvomme yhden Ole itsellesi armollinen -kirjan kaikkien blogiimme kommentoneiden lukijoiden kesken. Skrollaa sivulla alemmas ja pääset jättämään oman kommenttisi blogiin arvontaan osallistumiseksi.

Kirjoittaja on yhden tytön, joka on jo koululainen, äiti. #opintie #tytöt #tanssienläpielämän #rakkaus

24 thoughts on “Äiti, ole itsellesi armollinen

 1. Tämä olisi itselle tärkeää luettavaa, yhden tyttären vuoroviikkoäitinä kokee riittämättömyyden ja syyllisyyden tunnetta aivan liian usein.

 2. Itselleni pukinkonttiin. Taistelen päivittäin noiden ajatusten kanssa ja liian helposti tulee piiskattua itseään, vaikka tiedostaa, että parhaani olen yrittänyt ja välillä sieltä mistä aita on matalin.

 3. Tässä kolmen tyttölapsen äitinä usein huomaan unohtavani itseni. Tuntee olevansa pelkästään äiti/taloudenhoitaja/kokki/sairaanhoitaja/taksikuski ja vaikka mikä vielä. Samalla unohtaen itsensä vaimona ja ennen kaikkea naisena. Tarvisi osata rauhoittua ja antaa myös itselle aikaa välillä. Joskus se vaan on todella vaikeaa.

 4. Olisi mahtava lukea, niin elämään sopiva 🙂 enkä edes yleensä lue mutta nyt kolahti.

 5. Lukisin mielelläni tämän kirjan. Kolmen tyttären äitinä kiinnostaa kovasti miten äitiyden ja suorittamisen aiheuttamaa stressiä voi vähentää.

 6. Eevi sanoittaa elämää rehellisesti ja kauniisti, seuraan säännöllisesti hänen blogiaan ja podcastejaan. Erityislapsen äitinä arkeni on täynnä haastavia tunteita ja tilanteita. Armollisuutta sekä itseä että lasta kohtaan joutuu harjoittelemaan pakon edessä, sillä muuten ei jaksa.

 7. Olisi kiva pitkästä aikaa lukea kirja suomeksi, (joss on oikeesti asiaakin) en ole sitä tehnytkään varmaan kolmeenkymmeneen vuoteen. (kääk!) Eli mukana arvonnassa!

 8. Lukisin kirjan ensin itse jonka jälkeen kierrättäisin sitä kaikilla halukkailla ystävilläni myös luettavana ♥️

 9. Olisi ajankohtaista luettavaa itselleni kun 3vkon ikäisen vauvan ja juuri 2v täyttäneen esikoisen kanssa opetellaan uutta arkea ja yritän parhaani mukaan riittää kummallekin.❤

 10. Itse vasta opettelen äitiyttä 2 kuukautta vanhan tyttäreni kanssa. Olen luonteeltani jonkin sortin suorittaja, joten kirja varmaan tulisi tarpeeseen. ❤️

 11. Viiden tyttölapsen ( 5v-16v) äitinä haluaisin ehdottomasti lukea kirjan ❤️

  1. Hei Anu, Onnea, olet kirja-arvonnan voittaja. Ilmoitathan yhteystietosi meille palkinnon postittamista varten tyttojenaidit(a)gmail.com.

 12. Voi, niin olisi ihana kirja lukea ❤️ Itsellä kolme tyttöä ja poika ja ihan juuri niitä käytännön vinkkejä kaipaisin, ku päivät viuhuu eteenpäin ja pinnaa meinaa kiristää välillä enemmän välillä vähemmän.

 13. Olisi itselle oiva kirja: kouluajoista saakka olen kamppaillut perfektionismin kanssa. Taaperoajessa syyllisyys seuraa monessa tilanteessa mukana.

 14. Superhyvä aihe tutustua lisää, itselle ja ystävien kanssa pohdittavaksi, sekä mahdollisesti työelämäänkin vinkkejä 🙂

 15. Tämä olisi kyllä tarpeellinen kirja tällaiselle suorittajalle joka koittaa opetella olemaan armollisempi itselleen. Olisi kiva saada tämä Eevin kirja sillä olen seurannut Eeviä vuosia ja pidän hänen kirjoituksistaan ja jutuistaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *